Gyártók Helyközi elektromos buszt mutatott be a Volvo

Helyközi elektromos buszt mutatott be a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2024.03.21 14:18

Helyközi elektromos buszt mutatott be a Volvo

Fotó: Volvo Buses

Új elektromos platformot és egy új elektromos, helyközi buszmodellt mutatott be a Volvo. A jármű a Volvo 8900 modellcsalád elektromos verziója lesz, és először egyes európai országokban lesz elérhető 2025-től.

Új platformot mutatott be a Volvo Buses BZR Electric néven. A platformra új modell is épül, egy elektromos helyközi busz, a Volvo 8900 elektromos változata. Akár alacsonypadlós, akár normálpadlós busz is épülhet az új architektúrára, piaci bevezetése pedig globális lesz, de először Európában jelenik meg 2025-ben.

A két- és háromtengelyes kivitelben is elérhető új platformot a Volvo külső karosszáló partnerek számára is hozzáférhetővé teszi. A svéd gyártó saját márkaneve alatt értékesített példányok Egyiptomban készülnek majd, miután a Volvo tavaly befejezte az európai buszgyártást.

A Volvo 8900-as elektromos változatát 2025-ben tervezi piacra dobni a svéd gyártó. A kéttengelyes szóló alapváltozat legfeljebb 450, a háromtengelyes pedig maximum 540 kilowattórás akkukapacitással lesz elérhető, viszont a jövőben a Volvo állítása szerint az utóbbi verzió elérhető lesz 720 kilowattórás összkapacitású akkupakkal is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink