Gyártók Hasonlóbbak lesznek a VW Csoport termékei

Hasonlóbbak lesznek a VW Csoport termékei

autopro.hu/D.Á. | 2022.07.22 14:19

Hasonlóbbak lesznek a VW Csoport termékei

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az elektrifikáció segít az autógyártóknak átszabni termékeik készítését. Az új gyártástechnológiák és az egyszerűbb felépítés nagy költségcsökkentési lehetőségeket hordoznak. A Volkswagen Csoportnál mindez abban nyilvánul majd meg, hogy a jövőben ugyan a különböző márkák modelljeinek dizájnja nagyban eltér majd, de műszakilag egyre nagyobb átfedés lesz közöttük.

A Volkswagen márka vezérigazgatója, Thomas Schäfer egy interjúban elmondta, a vállalatcsoport azon fog dolgozni, hogy az alá tartozó három tömegmárka, a Volkswagen, a Seat és a Škoda dizájnban minél jobban elkülönüljön egymástól, miközben a hajtásláncok és felszereltségek bonyolultságát csökkentik. A Volkswagen Csoport eladásainak 80 százalékát fedezi ez a három márka, az új stratégiától pedig 20 százalékos hatékonyságbeli növekedést várnak.

A VW Csoport azt szeretné, ha a tömegmárkái előbb-utóbb osztoznának a gyárakon, még több alkatrészen és fejlesztési fázison, hogy a gyártás minél költségkímélőbb legyen. A VW MEB platformja és az arra épülő Volkswagen, Škoda és Audi modellek jó kezdésnek számítanak. Schäfer hozzátette, a VW Csoport fel akarja pörgetni versenyképességét, ezért minden márkája több crossovert és SUV-t fog kínálni a jövőben.

A mostaninál is nagyobb egyezés a jövőben

A jövőre a Trinity projekttel készül a Volkswagen Csoport, amely egy új elektromosautó-architektúra. A Trinity lesz az alapja a konszern következő generációs elektromos autóinak. A Trinity a skálázható SSP platformra épül majd, és crossoverekre, szedánokra és ferdehátúakra jellemző dizájnvonásokat is megjelenít majd.

Ahogy az elektromos autók egyre inkább uniformizálódnak az akkumulátorcsomagjaik, villanymotorjaik és nagy infotainment kijelzőik terén, a gyártók egyre inkább elkezdenek majd radikálisan eltérő dizájnokat alkotni. Az elektromos autók hajtásláncai és ezáltal azok gyártása is egyszerűbb, mint hagyományos társaiké, ezért egy vállalatcsoporton belül egyre nagyobb lesz az egyezés az autók között – írta meg a motor1.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink