Gyártók Hamarosan kilábal a járványból a Tesla

Hamarosan kilábal a járványból a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.05.10 06:22

Hamarosan kilábal a járványból a Tesla

Fotó: Tesla

Meg nem erősített tervek szerint a Tesla már május 16-ától kezdve visszatérne a lezárások előtti gyártási volumenhez kínai gyárában. A 2019-ben megnyitott sanghaji gyárban napi 2600 autót szereltek össze, mielőtt brutális szigorral lezárták a várost a hatóságok a koronavírus terjedése miatt.

Hirdetés

A lezárás előtt a Tesla három műszakban termelt a sanghaji üzemben, majd április 19-én 22 napra teljesen leállt. Azóta ugyan újra folyik a munka a létesítményben, de még csak egy műszakban. Az idei év elején napi 2600 autó készült az üzemben, ehhez a volumenhez térne vissza május 16-ától a Tesla egy kiszivárgott dokumentum szerint. Az értesülésre egyelőre nem reagált a vállalat.

A Tesla sanghaji gyárának leállása volt az egyik legjelentősebb következménye a kínai intézkedéseknek, amelyek a fogyasztást is visszafogták, beleértve a járműeladásokat is. Az elektromos autók értékesítése a COVID-zárlatok előtt virágzott Kínában: a Tesla kínai eladásai például 56 százalékkal ugrottak meg az első negyedévben, míg a BYD megötszörözte eladásait a szegmensben – írja a Reuters.

Újranyitás hatósági segítséggel

A Sanghaji Japán Kereskedelmi és Ipari Klub csütörtökön azt közölte, hogy az április 27-30-i felmérésre válaszoló 54 vállalat 63 százaléka mondta azt, hogy gyáraik még nem kezdték újra működésüket. Nem megy tehát zökkenőmentesen a nyitás, a Tesla azonban könnyen vette az akadályt.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, nem véletlen, hogy az amerikai vállalat viszonylag hamar ismét termelni tudott a vírussal és lezárással sújtott városban: a kínai hatóságok a fertőtlenítésben, és a dolgozók szállításában is segítséget nyújtottak a Teslának.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink