Gyártók Hamar visszatérhet a GM népszerű e-autója

Hamar visszatérhet a GM népszerű e-autója

autopro.hu/P.B. | 2023.06.13 12:18

Hamar visszatérhet a GM népszerű e-autója

Fotó: GM Corporate Newsroom

A General Motors vezérigazgatója, Mary Barra állítása szerint kifejezetten szereti a Chevrolet Boltot, és utalt arra is, hogy a modell a kivezetése után hamarosan vissza fog térni, ráadásul kifejezetten elérhető áron.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a jelenlegi Chevrolet Bolt gyártását az idén befejezi a GM, igaz, az idei évben még teljes gőzzel fogja gyártani a népszerű, ám korábban sok problémával küzdő modellt.

Akkor arról volt szó, hogy Equinox EV crossover fogja betölteni azt a rést, amit a Bolt hagy maga után – ez a megfizethető elektromos autók szegmense lenne. Ehelyett most úgy tűnik, hogy az Ultium-platformra is épülni fog majd egy Bolt, ami még olcsóbb lehet.

Olcsóbb lesz az előállítás is

Mary Barra egy podcastban beszélt arról, hogy a Chevrolet Bolt egy második generációs elektromos autó, aminek a gyártási költsége mintegy negyven százalékkal magasabb, mint a tervezett új verzióé lesz az Ultium-platformon. A 2016 óta gyártott, népszerű Bolt 26,5 ezer dolláros ára már nem kifizetődő a GM számára.

A Motor1.com számításai szerint az Ultium-platformon alapuló új Bolt induló ára akár 25 ezer dollár körül maradhat. A Kelley Blue Book szerint az Egyesült Államokban jelenleg a Chevrolet Bolt és Bolt EUV a két legolcsóbb elektromos autó öt év használatra vetítve. Ezek alapján az utód sem lehet rossz üzlet.

Érdemes megjegyezni még egyszer, hogy a Bolt útja nem mindig volt zökkenőmentes: a General Motors mindkét verzió gyártását leállította 2021 augusztusában egy hatalmas akkumulátor-visszahívás miatt, amely körülbelül 142 ezer példányt érintett. A gyártás 2022 áprilisában indult újra.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink