Gyártók Milliárdos kártérítést kap a GM az LG-től

Milliárdos kártérítést kap a GM az LG-től

autopro.hu/P.B. | 2021.10.13 14:17

Milliárdos kártérítést kap a GM az LG-től

Fotó: Chevrolet Pressroom

A General Motors 1,9 milliárd dolláros kártérítésről állapodott meg az LG-vel a koreai cég által szállított akkumulátorokkal kapcsolatos problémák miatt. Mint ismert, tűzveszély miatt százezres nagyságrendben kellett visszahívnia autóit az amerikai OEM-nek.

Hirdetés

A GM bejelentette, hogy megállapodott az LG-vel arról, hogy a koreai beszállító kifizeti a Chevrolet Bolt modellek visszahívásával járó költségeket – amik közel kétmilliárd dollárra rúgnak, 1,9 milliárd dollárt fizet az LG a GM-nek. A hírre egy százalékkal emelkedett a GM részvényeinek ára.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, az elmúlt egy évben több ízben kellett visszahívnia a GM-nek az elektromos Chevrolet Boltokat, miután azok akkumulátora tűzveszélyes volt – több esetben égett le ilyen autó az akkuban keletkezett tűz következében, az amerikai hatóságok többször is figyelmeztették a tulajdonosokat, hogy ne álljanak garázsba a Chevrolet Boltokkal, és lehetőleg a házaktól is tartsanak velük távolságot.

Közel egy évig húzódott az ügy

Összességében 142 ezer autót érintett a visszahívás, ezek zöme az Egyesült Államokban került forgalomba, kisebb részben pedig kanadai járműveket érintett a visszahívás, melyre először 2020 novemberében került sor.

Idén nyárra derült ki, hogy az akku konstrukciós hibája okozhatott tüzet, ezért kell a LG-nek kártérítést fizetnie a GM részére – írja az Automobilwoche.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink