Gyártók Gyárbezárásokkal javíthatja veszteséges eredményeit a Nissan

Gyárbezárásokkal javíthatja veszteséges eredményeit a Nissan

autopro.hu/H.J. | 2019.10.30 07:57

Gyárbezárásokkal javíthatja veszteséges eredményeit a Nissan

Vevőket keres az angliai és spanyolországi üzemeire a Nissan. A márka egyelőre tagadja eladási szándékait, de a vállalat hatalmas veszteségekkel zárta az előző negyedévet, a gyáreladásokkal pedig visszafordíthatná a csökkenő pénzügyi teljesítményét.

A Bloomberg értesülései szerint a gyáreladások az új vezérigazgató, Makoto Uchida utasítására történnek. A vállalat az üggyel kapcsolatban azt válaszolta, hogy nem tervezik az európai gyárak eladását.

Az új vezérigazgató feladata, hogy visszafordítsa a vállalat folyamatosan csökkenő pénzügyi teljesítményét. Júliusban közzétett adatok szerint a június végével zárult negyedéves profit 94,5 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, a globális eladások pedig 7 százalékkal csökkentek.

A vállalat eddig 12 500 alkalmazottat bocsátott el.

Több modell gyártását is leállíthatják, vagy teljesen felszámolhatják

A Reuters szerint a Nissan valószínűleg leállítja a Datsun márka gyártását – Kína kivételével bezárja az összeszerelő üzemeket és megszünteti a nyereséget nem hozó modellek értékesítését.

A márka az Egyesült Királyságban, Sunderlandben a Qashqai, a Juke és a Leak elektromos autókat gyártotta eddig. Emellett Spanyolországban, Barcelonában is található egy összeszerelő üzem, a bezárás mindkét gyárat érintheti.

A brexit is fenyegeti a válllatot

A Nissan egy jelentésében korábban arról írt, hogy az Egyesült Királyságban azon vállalatok közé tartoznak, melyek hatalmas beruházásokkal rendelkeznek a szigetországban. Ezért továbbra is várják, hogy milyen megállapodás születik Nagy-Britannia és az Európai Unió között, illetve annak milyen hatásai lesznek a kereskedelmi kapcsolatokra nézve.

A márka korábban visszavonta az X-Trail modell Sunderlandben történő gyártásának terveit. Ezzel egyidőben pedig az Infiniti Q30 modell gyártását is leállította Angliában – írja a Forbes.

Kiemelt Partnereink