Gyártók Futurisztikus autókkal támad a Honda

Futurisztikus autókkal támad a Honda

autopro.hu/P.B. | 2024.01.10 11:18

Futurisztikus autókkal támad a Honda

Honda Saloon tanulmányautó | Fotó: Honda

Javában zajlik Las Vegas-ban a CES, az év legnagyobb technológiai kiállítása. Ezt az eseményt több járműipari cég is újdonságainak bemutatására használja, így tett a Honda is: a japán OEM két, a globális piacra szánt elektromos autót mutatott be.

A Honda két új modelljén már a gyártó új logóját láthatjuk – természetesen az új embléma is egy H-betű, de ezt kizárólag a Honda következő generációs elektromos járművei kapják meg. A két autó a Honda 0 Series modellcsalád tagja – a családot 2026-ban vezeti be a nemzetközi piacra a japán vállalat. Az új típusok értékesítése Észak-Amerikában kezdődik majd, ezt követi Japán, Ázsia, Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Dél-Amerika.

Az új logó

Az új logó | Fotó: Honda

A 2024-es CES-en a Honda 0 Series két tagja, a Saloon és a Space-Hub mutatkozott be, méghozzá tanulmányautó formájában. Az autók mellett az új logó is most debütált - az új embléma széttárt karokat szimbolizál, és azt hivatott kifejezni, hogy a Honda eltökélt a mobilitásban rejlő lehetőségek kibővítése iránt, elektromos járművei pedig készen állnak a felhasználói igények kielégítésére. Ez az új H-embléma kerül majd a következő generációs Honda elektromos járműveire, beleértve a Honda 0 Series modellcsalád tagjait is.

Sokat még nem tudni az új modellekről

A CES kiállításon debütáló új tanulmányautók közül a Saloon neve már elárulja, hogy egy szedánról van szó. Az autó valószínűleg négy-öt utas befogadására lesz alkalmas, de a kialakítása egyes részei még változhatnak. Ugyanakkor a bemutatón a Honda vezetői elmondták, hogy a leendő sorozatgyártású modell nagyon hasonlít majd a Saloonra.

A másik koncepció a Space-Hub, ez egy egyterűre emlékeztető jármű, amiben várhatóan hat-hét személy fér majd el.​

A Honda Space-Hub tanulmányautó

A Honda Space-Hub tanulmányautó | Fotó: Honda

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink