Gyártók Fényes jövő elé néz az Opel

Fényes jövő elé néz az Opel

autopro.hu/V.M. | 2023.02.20 11:23

Fényes jövő elé néz az Opel

Fotó: Stellantis

A Stellantis európai operatív vezetője, Uwe Hochgeschurtz bizakodásának adott hangot, mikor az Opel jövőjéről kérdezték, egyúttal hozzáfűzte, hogy szerinte a német autógyártó meg fog maradni önálló márkaként.

„Elégedett vagyok a márkával és a termékkínálatával” – fogalmazott Hochgeschurtz a német sajtónak adott interjú során. Hozzátette: „nagy potenciál mutatkozik a fejlődésre.”

A vezető méltatta az Opel Rüsselsheimben található tervezőközpontját, ami szerinte a 14 márkát felölelő Stellantis-on belül az egyik legmodernebb. Rátérve az Opel gyártólétesítményeire, elárulta, hogy azok stabil megrendelésállománnyal rendelkeznek, ezért jövőjük garantált.

Vevő van, kamionvezető nincs

Az Opel most tapasztalható piacvesztéséért legfőképpen az elégtelen autószállítási kapacitásokat okolta Hochgeschurtz. Emiatt az elkészült autókat a vállalat nem képes időben eljuttatni a kereskedőkhöz.

„Megvoltak a vevőink, megvoltak a kész autók, de utóbbiak nem jutottak el oda, ahova kellett volna” – mondta Hochgeschurtz a Reuters által idézett interjú során. „A kamionvezetők hiánya miatt csak korlátozott szállítási kapacitás áll rendelkezésre. Ezért azt tanácsoltuk az értékesítőknek, hogy maguk jöjjenek és vigyék el az autókat a lerakatokból.”

A terjeszkedési tervek kapcsán a korábban az Opel vezérigazgatójaként dolgozó Hochgeschurtz Latin-Amerikát, Törökországot és Észak-Amerikát jó exportpiacoknak nevezte, megjegyezve, hogy az Opel fő piaca Európa fog maradni.

Korábban az Opel Kínában is próbálkozott, a geopolitikai feszültségekre tekintettel azonban tavaly félretette az ottani terveit.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink