Gyártók Felvette a kesztyűt a Nissan

Felvette a kesztyűt a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2023.04.19 17:17

Felvette a kesztyűt a Nissan

Fotó: Nissan

A Sanghaji Autószalon első napján, április 18-án mutatta be új elektromos koncepcióját a Nissan. Az autóval a japán gyártó elsődleges célja újra nyeregbe kerülni az egyre inkább az elektromos autók felé forduló kínai piacon.

A Nissan vezetője, Ashwani Gupta szerint a vállalat kifejezetten a kínai piac számára fejleszti ki az új modelljét, egy elektromos SUV-t. Az egyelőre csak koncepció szinten létező jármű neve Arizon, és egy igazán futurisztikus tanulmányautóról van szó: többek között virtuális asszisztenst is kínálni fognak a modellben.

A kínaiak által tervezett, szögletes formájú autó az Ariya által is használt VMF-EV platformra épül, ezenkívül azonban semmilyen technikai specifikációt nem árult el a gyártó. Érdekesség még a kilincsek hiánya is, valamint az autó elején teljes széltében végig futó világítótest.

Kína régóta kulcsfontosságú piac a Nissan számára, de más globális autógyártókhoz hasonlóan a Nissan is egyre nagyobb nyomással, és a piaci részesedésének csökkenésével néz szembe a kínai autógyártók felemelkedése miatt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink