Gyártók Ezek a modellek már nem jelennek meg 2021-ben

Ezek a modellek már nem jelennek meg 2021-ben

autopro.hu/P.B. | 2020.08.25 07:23

Ezek a modellek már nem jelennek meg 2021-ben

Fotó: Toyota Newsroom

Viszonylag hosszú a lista azokról az új modellekről, amelyeket 2021-től kezdve már csak használtan lehet megvenni az Egyesült Államokban. Külföldi és amerikai autógyárak modelljei egyaránt vannak a listán, a legérdekesebb tendencia viszont coupé és szedán személyautók visszaesése az SUV-khez képest.

Az elmúlt időszakban dinamikusan változik az autópiac, egyre sűrűbben jelennek meg új modellek a gyártóktól. A folyamatokat a koronavírus-járvány is megkavarta, érdemes tehát összegezni, hogy mire számíthatunk a következő évben.

A Forbes összeállított egy listát azokról a modellekről, amik 2021-ben újonnan már nem lesznek kaphatóak az Egyesült Államokban. A 16 eltűnő modell között csak egy SUV-t találunk, ami nem olyan meglepő annak tükrében, hogy a járvány hatására csak még népszerűbbek lettek az SUV-k és a pickupok a tengerentúlon. A kisebb személyautók kora ugyan nem járt le, de már nem olyan egyértelmű, hogy milyen típusra gondolunk „autó” alatt.

Hazai modellek

A 2021-től már nem kapható autók valamivel több, mint fele amerikai gyártású, közöttük egy SUV van, és a Ford Fusion kivételével Európában nem elterjedt modellekről van szó. A legnagyobb visszhangot kapó hír talán az volt, hogy nem lesz több Chevrolet Impala, de a Lincoln Continentalnak is voltak ikonikus darabjai, több viszont már biztosan nem lesz.

Eltűnik a Lincoln MKZ is, ezzel a két modell kivezetésével a brand alá nem tartozik több személyautó, valamint a Ford megszünteti a Fusion amerikai forgalmazását is, így a GT és Mustang kivételével Ford-logó alatt sem marad más személyautó.

A Dodge Journey az egyetlen SUV az eltűnő modellek listáján, de a gyártó a Grand Caravan kisbuszt is kivezeti a piacról. Az Impala mellett a Sonic gyártása is le áll a Chevrolet-nél, valamint a Buick Regal és a Cadillac CT6 is hazai modellként fejezi be amerikai pályafutását.

Megszűnő külföldi modellek

Hét külföldi modell nem lesz elérhető újonnan az Egyesült Államokban jövő évtől, köztük több Európában is jól ismert darabbal. Megszűnik például a BMW i8 forgalmazása, nem lesz többé új Alfa Romeo 4C Spider és Mercedes SLC Class sem. A legismertebb kivonuló modell talán a Toyota Yaris, de a japán gyártók termékei közül a Honda Fit, a Lexus GS és az Acura RLX is búcsúzik az Egyesült Államoktól.

Kiemelt Partnereink