Gyártók Európában gyárthat akkumulátorcellákat a Tata

Európában gyárthat akkumulátorcellákat a Tata

autopro.hu/V.M. | 2023.01.16 08:18

Európában gyárthat akkumulátorcellákat a Tata

Fotó: Tata Motors

A Tata Motors vizsgálja elektromos járművek számára akkumulátorcellákat előállító üzemek Európában és Indiában létesítésének lehetőségét – osztotta meg a vállalat pénzügyi vezetője.

A Tata a mai napig mintegy 50 ezer villanyautó értékesítésével vezeti az indiai autópiac e-autós szegmensét. A vállalat nemrég több elektromos modelljét is leleplezte, és célja, hogy 2026-ra tíz ilyen járművet tudjon kínálatában, továbbá arra számít, hogy 2025-re minden negyedik általa értékesített autó elektromos lesz.

Az elektromos átállásban fontos lesz az akkumulátorgyártás lokalizálása a helyi ellátási láncok kiépítése érdekében – nyilatkozta P.B. Balaji, a Tata Motors pénzügyi vezetője az indiai Auto Expo kiállításon.

Elmondása szerint a vállalat jelenleg indiai és európai helyszíneket vizsgál akkumulátorcella-gyárak telepítése érdekében. Egy európai egység a Jaguar Land Rover igényeit is kielégítené.

Balaji a Reuters-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a cellagyártásról az anyavállalat, a Tata Sons fog dönteni. Azt nem árulta el, hogy a döntés mikor fog megszületni, de aláhúzta, hogy „inkább korábban, mint később.”

Indiában a teljes újautó-eladások mintegy egy százalékát alkotják elektromos modellek, a kormánynak azonban célja, hogy ezt az arányt 2030-ra 30 százalékra emelje.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink