Gyártók Etanolos hibrideket gyárthat a Stellantis

Etanolos hibrideket gyárthat a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2022.03.07 17:22

Etanolos hibrideket gyárthat a Stellantis

Fotó: Groupe PSA Media

A Stellantis etanol-elektromos hibridek brazíliai gyártásának, valamint értékesítésének lehetőségét vizsgálja – közölte a vállalat dél-amerikai régióért felelős vezérigazgatója.

Antonio Filosa nyilatkozata szerint a tavaly a francia PSA és az olasz-amerikai FCA összeolvadásával megalakult Stellantis 2025-ig 16 új modellel, köztük hét, legalább részben elektrifikálttal fogja bővíteni dél-amerikai kínálatát. Továbbá cél a Peugeot és a Citroën márkák népszerűségének növelése a Fiat és a Jeep piacvezető pozíciójának megőrzése mellett.

Ami az etanol-elektromos hibrideket illeti, Filosa úgy fogalmazott: „Ha minden jól megy, 2025 körül kezdhetjük bevezetni ezt a technológiát.” Ugyanakkor hozzátette, hogy erre vonatkozóan még nem rendelkeznek végleges ütemtervvel.

A regionális vezető továbbá kifejtette, hogy az etanolos hajtásban nagy potenciál rejlik Brazíliában, illetve más piacokon, például Indiában is kezd teret hódítani. Mindazonáltal leszögezte, hogy etanolos hibrideket eleinte csak a brazil piacra fognak fejleszteni.

Új márka érkezik

Filosa ezenkívül megosztotta, hogy a Stellantis még 2022-ben egy új márka bevezetésére készül Dél-Amerikában, ahol a 14 brandet összefogó konszern jelenleg hét márkával van jelen – írta meg a Reuters.

Az nem derült ki, hogy melyik márkáról van szó, azonban Filosa elmondta: „A neve A-val kezdődik, de az nem az Alfa Romeo.” Ez arra enged következtetni, hogy az Abarth-ról van szó, ami a Stellantis egyetlen másik márkája, aminek kezdőbetűje A.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink