Gyártók Értékesítési rekorddal zárt a BMW M

Értékesítési rekorddal zárt a BMW M

autopro.hu | 2024.01.23 04:18

Értékesítési rekorddal zárt a BMW M

Fotó: BMW

A BMW Group 2023-as pénzügyi évét újabb értékesítési rekord fémjelzi: 202.530 darab új autó átadásával a teljesítményre optimalizált modellekre és nagyteljesítményű sportautókra szakosodott BMW M GmbH 14,3 százalékos abszolút növekedést könyvelhetett el. A divízió legkelendőbb modellje ezúttal is a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 volt, miközben a BMW M3 limuzin a világ legsikeresebb nagyteljesítményű sportautójává érett – írja közleményében a BMW.

A BMW M GmbH kimagasló értékesítési eredménnyel zárta a 2023-as pénzügyi évet és újabb rekordokat könyvelhetett el. A divízió egy év alatt több mint 200 ezer darab új autót adott át ügyfeleinek, fennállása során most először. A 202.530 darabos mutató 14,3 százalékos abszolút gyarapodás mentén írta tovább az elmúlt évek növekedési sikertörténetét.

A 2023-as pénzügyi évben ismét az Egyesült Államok bizonyult a BMW M GmbH legfontosabb önálló piacának. Németország e tekintetben második, míg Nagy-Britannia a harmadik helyen végzett, akárcsak egy évvel korábban.

„Az egy éven belül értékesített több mint 200 ezer darab új autó történelmi rekordjával új mérföldkőhöz érkeztünk. A modelljeinket övező intenzív érdeklődés minden kétséget kizáróan igazolja, hogy változatos portfóliónkkal sikerül kiszolgálnunk ügyfeleink igényeit” – mondta Sylvia Neubauer, a BMW M GmbH ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős alelnöke.

Az elektromos offenzíva éve volt 2023

Debütálását követő második teljes évében a márka első zéró emissziójú teljesítményre optimalizált modellje, a BMW i4 M50 ismét a BMW M GmbH legkelendőbb modellje volt. Tavaly ünnepelte világpremierjét a BMW i5 M60 xDrive limuzin és a BMW i7 M70 xDrive, amelyek képében a BMW M divízió zéró emissziójú teljesítményre optimalizált palettája két új modellel bővült.

A BMW i7 M70 xDrive a BMW Group portfóliójának legerősebb zéró emissziójú modelljeként ünnepelte világpremierjét. Az új BMW 7-es sorozat csúcsmodelljének meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik, amelyek együtt 660 lóerő maximális rendszerteljesítmény leadására képesek.

„A 2023-as pénzügyi évet érzelmekben gazdag belső égésű erőforrással szerelt modelljeink rendkívül sikeres portfóliója, illetve két új tisztán elektromos meghajtású modellünk és első hálózatról tölthető nagyteljesítményű modellünk, a BMW XM világpremierje mentén folytatott elektromos offenzívánk határozta meg” – fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója. „A BMW i4 M50 töretlen népszerűsége ugyancsak azt igazolja, hogy jó úton járunk hálózatról tölthető modellpalettánk továbbfejlesztésével, valamint a fenntartható hajtáslánc-technológiák és a vérpezsdítő vezetési élmény egyesítésével” – tette hozzá.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink