Gyártók Érkezik az elektromos Porsche Cayenne

Érkezik az elektromos Porsche Cayenne

autopro.hu/P.B. | 2023.02.22 15:23

Érkezik az elektromos Porsche Cayenne

Fotó: Porsche

A Porsche megkezdte az akkumulátoros elektromos Cayenne fejlesztését. Csakúgy, mint az elektromos Macan esetében, a belső égésű motorral szerelt változat egyelőre párhuzamosan forgalomban marad.

Brit sajtóinformációk szerint az akkumulátoros elektromos Cayenne-t 2026-ban dobják piacra. Az elektromos Macanhoz hasonlóan – amelynek premierjét 2024-re tervezik –, az elektromos Cayenne is a Premium Platform Electric (PPE) platformon alapulna, amit az Audival együtt fejlesztették ki. Mint ismert, a Macan körülbelül 100 kilowattóra összkapacitású akkumulátort használ majd, hajtási teljesítménye pedig 450 kilowatt lesz. Nagyon valószínű, hogy a nagyobb és magasabbra pozícionált Cayenne túllépi ezeket az értékeket.

A Macannal és a Cayenne-nel a Porsche legkelendőbb modellsorozata kerül villamosításra, de kezdetben mindkét modellből kínálni fogják a belső égésű motorral szerelt verziót is. Ezek az SUV-k évek óta jobb eladási számokat produkálnak, mint a márka lelkét adó sportkocsik. Éppen ezért a gyártó új elektromos modellt is tervez, amely még a Cayenne-nél is magasabbra kerül: amint arról az autopro.hu is beszámolt, a Porsche új elektromos zászlóshajója 2027-ben egy hétüléses luxuscrossover formájában érkezik.

A Porsche nem áll meg itt az elektromos átállással: 2027-re tervezik a Taycan második generációját is. A további soron következő Porsche elektromos autók közé tartozik az elektromos Panamera és a Porsche 718 középmotoros sportautó is, amit – mint már hivatalosan is megerősítették – az évtized közepétől kizárólag teljesen elektromos formában fognak kínálni – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink