Gyártók Elismerték a Renault teherautóinak formatervét

Elismerték a Renault teherautóinak formatervét

autopro.hu | 2014.06.28 08:32

Elismerték a Renault teherautóinak formatervét

Az új teherautódizájn a vállalat tervezőinek és formatervezési igazgatójának, Hervé Bertrand érdeme, akit az év emberévé választott az olasz Mondo dei trasporti magazin, és akit dizájndíjjal jutalmaztak a D&AD Awards díjátadón Londonban.

Az új formavilágot megálmodó csapatot Olaszországban és az Egyesült Királyságban részesítették elismerésben a szállítás és a formatervezés szakemberei. Olaszországban az Il Mondo dei trasporti magazin zsűrije azért méltatta Hervé Bertrandot, mert a vállalat teherautók üzletágában fontos helyen szerepel a formatervezés. Az ünnepélyes keretek között zajlott díjátadáskor Bertrand azt emelte ki, hogy az ügyfelek igényei rengeteget változtak és nagymértékben befolyásolták, sőt ösztönözték annak a formavilágnak a megtervezését, melyet az új kínálat valamennyi modellje hangsúlyoz.

A British Design & Art Direction (D&AD) vállalat formatervezői a Renault Trucks T modellen végzett munkát ismerték el. A Londonban rendezett díjátadó ünnepségen a márka képviseletében megjelent formatervezési igazgatót teherautódizájn kategóriában tüntették ki.

Hervé Bertrand 1966-ban született Párizsban, gyerekkorát Dél-Amerikában töltötte. Tanulmányait a Helsinki Iparművészeti Iskolában kezdte meg. A finn formatervezés volt számára a kiindulópont, melyet olyan neves vállalatoknál folytatott tovább, mint a Hyundai Dél-Koreában, vagy a Human Factors New Yorkban. Ezt a tapasztalatszerzést követően Európába települt át és kezdett dolgozni. Londonban a Seymour Powell csapatában termékek széles választékát fejlesztette ki, beleértve különböző autós felszereléseket is. Tíz éve a Renault Trucks formatervezési igazgatója, az ő nevéhez fűződik a lyoni formatervezési központ létrehozása. Ebben a létesítményben alkotta meg munkatársaival az új teherautók formatervét olyan megoldások alkalmazásával.

Kiemelt Partnereink