Gyártók Elindult az elektromos Qashqai és Juke gyártása

Elindult az elektromos Qashqai és Juke gyártása

autopro.hu/E.M. | 2022.09.28 14:19

Elindult az elektromos Qashqai és Juke gyártása

Fotó: Nissan's Global Newsroom

Miközben a népszerű Nissan Qashqai és a Juke belső égésű modelljeinek gyártása Sunderlandben átlépte az ötmilliós határt, addig az SUV-k első hibrid-elektromos változatai legördültek a nagy-britanniai gyártósorról.

A Qashqai e-Power és a Juke Hybrid gyártása most már hivatalosan is megkezdődött Sunderlandben. Így a japán autógyártó és a sunderlandi beszállítók összefogásának és beruházásainak eredményeképpen az Egyesült Királyságban gyártott minden Nissan modellnek van már villamosított változata.

„A több mint ötmillió vásárlóval rendelkező Qashqai és Juke a gyárunk két legsikeresebb és legnépszerűbb modellje” - mondta Alan Johnson, a Nissan brit gyártásért felelős alelnöke. „Mind az e-Power, mind a hibrid technológia újdonság a sunderlandi csapat számára, ezért is fantasztikus látni, ahogy a villamosított változatok legördülnek a gyártósorainkról” - tette hozzá Johnson.

Ez különösen fontos lépés a Nissan azon céljának eléréséhez, hogy jövő évtől kezdve kizárólag csak elektromos meghajtású járműveket fejlesszen Európában, mivel a sunderlandi üzemben készül majd az új elektromos modell, amely az „EV36Zero” kódnévre hallgat – olvasható az electrive.com cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink