Gyártók Elektromosan hozza Európába kisautóját a Hyundai

Elektromosan hozza Európába kisautóját a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2024.01.30 08:18

Elektromosan hozza Európába kisautóját a Hyundai

Fotó: Wikipedia

A Hyundai már az idei év végén szeretné elektromos autóként Európába hozni kisautóját, a Caspert, amelyet Dél-Koreában belső égésű motorral kínálnak. A modell elektromos verzióját jelenleg Japánban fejlesztik.

Lionel French Keogh, a Hyundai franciaországi vezetője erősítette meg, hogy a dél-koreai gyártó még az idei évben Európába hozná a Casper nevű kisautóját. A modell Dél-Kopreában hagyományos hajtással fut, ám Japánban már fejlesztik az elektromos verzióját, amit Európába is szán a gyártó. Sőt, Keogh azt is elárulta, hogy a Casper várhatóan részesülni fog a franciaországi elektromos támogatásból. Ebből arra lehet következtetni, hogy az elektromos verziót Európában – Csehországban – fogja gyártani a Hyundai, hiszen a francia szabályozás a gyártás környezeti hatásait is figyelembe veszi a támogatásnál, így az Európán kívül gyártott modellek a költséges szállítás miatt abból kiesnek.

Az elektromos Casper a Dacia Spring és a Citroën ë-C3 versenytársa lenne Európában. A francia Auto Moto szerint a kis Hyundai „sokoldalúbb lesz, mint a Dacia, ugyanakkor az e-Casper ára 20 ezer euró körül marad.

A 3,60 méteres Caspert már 2021 óta értékesítik belső égésű motorral Dél-Koreában. Az európai piaci bevezetésről eddig azonban nem esett szó, bár a trendi SUV-kinézetnek köszönhetően potenciális siker lenne a francia portál szerint – vette észre az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink