Gyártók Elektromos luxusszedánt mutatott be a GM

Elektromos luxusszedánt mutatott be a GM

autopro.hu/P.B. | 2022.07.28 08:18

Elektromos luxusszedánt mutatott be a GM

Fotó: Cadillac

A General Motorshoz tartozó amerikai Cadillac autógyártó bemutatta a Celestiq sorozatgyártás előtti verzióját. A jármű a hamarosan megjelenő, teljesen elektromos zászlóshajó-limuzin előzetesének tekinthető, amely jelenleg még gyártási készenléti állapotban van.

A Celestiq bemutatópéldánya – a készülő szedán végleges verziójához hasonlóan – a General Motors Ultium platformjára épül. A jármű betekintést ad azokba az anyagokba, innovatív technológiákba és kivitelezési részletekbe, amelyek a Cadillac jövőképét jelentik – írja a gyártó.

Ezek közé tartozik az öt interaktív LED-kijelző, valamint a változtatható fényáteresztő képességű napfénytető, a Smart Glass Roof. Az autóban mutatkozik be az Ultra Cruise, a General Motors következő generációs autonóm vezetést segítő rendszere.

„A Celestiq a Cadillac legtisztább kifejezése” – mondta Magalie Debellis, a Cadillac Advanced Design menedzsere, hozzátéve, hogy a márka történetében a dizájn és innováció mindig együtt voltak jelen.

A sorozatgyártású Celestiq-et az Egyesült Államokban, Michigan államban, a warreni központjában fogják összeszerelni. A GM 81 millió dollárt fektet be az ottani üzem átalakítására a modell gyártásának megkezdése előtt. A Celestiq lesz az első sorozatban gyártott jármű a központ 1956-os felavatása óta.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink