Gyártók Elektromobilitás Škoda módra: bemutatkozik az Enyaq iV

Elektromobilitás Škoda módra: bemutatkozik az Enyaq iV

autopro.hu/Sz.N. | 2020.05.16 04:20

Elektromobilitás Škoda módra: bemutatkozik az Enyaq iV

Fotó: Skoda Storyboard

A Škoda most először gyárt olyan modellt, mely a Volkswagen Csoport MEB moduláris elektromos autó platformjára épül, mégis kombinálja a márkára jellemző előnyöket, mint a tágas teret és érzéki dizájnt a szórakoztató, de mégis fenntartható vezetési élménnyel.

Hirdetés

Igényeknek megfelelően háromféle akkumulátorral és öt motorvariánssal rendelhető a modell. A teljesen elektromos SUV-t a Škoda fő csehországi üzemében, Mladá Boleslavban fogják gyártani. Ez lesz a Volkswagen Csoport első olyan MEB-alapra készült járműve Európában, amit nem Németországban szerelnek össze.

A Škoda Auto ügyvezető igazgatója, Bernhard Maier elmondta: „Az Enyaq iV a Škoda számára egy új korszak kezdetét jelenti, ez a modell lett az e-mobilitási kampányunk főszereplője. A hosszú hatótávnak és a rövid töltési időnek köszönhetően új szintre emeli az elektromobilitást. Rendkívül fontos lépés a Škoda számára, hogy első alkalommal gyárthatunk autót a Volkswagen Csoport moduláris elektromos autó platformjára a mladá boleslavi telephelyünkön. Mindezzel tovább erősítjük gyárunk jövőjét és a régió munkavállalói számára hosszú távon biztos munkahelyet jelentünk”.

Az első MEB-alapra gyártott Škoda

Az új Enyaq iV egy tipikus Škoda modell, mely teljesen új vezetési koncepciót hoz magával. A cseh gyártó első MEB moduláris elektromos autó platformra gyártott modellje ideális akár hosszú utakra is, a WLTP szabvány szerinti 500 kilométeres hatótávjának és gyors töltési idejének köszönhetően. Koncepciójából adódóan a tervezők teljesen újszerű belső dizájnt varázsolhattak az Enyaq iV-nek. A modell kompakt dimenziói ellenére tágas belső tér áll az utasok és egyben bőröndök rendelkezésére, mégis sikerült érzékivé és modernné tenniük. Ráadásul az Enyaq iV korszerű csatlakoztathatóságot és infotainment megoldásokat, valamint a megszokott Simply Clever funkciókat hozza magával.

Fotó: Skoda Storyboard

A cseh gyártó első elektromos SUV-je 4,648 méter hosszú, 1,877 méter széles és 1,618 méter magas. 2,765 méteres tengelytávval és 585 literes csomagtartó kapacitással rendelkezik. A csomagtér küszöb SUV-khez képest alacsonyan helyezkedik el, így téve egyszerűvé a bepakolást még nehéz tárgyak esetén is.

Az Enyaq iV bemutatásával a Škoda megállíthatatlanul halad előre a 2019-ben bemutatott elektromobilitási kampányában, melyet a Citigo-e iV és a Superb iV modellekkel indított. A márka stratégiájának egyik célkitűzése, hogy 2019 és 2022 között több mint tíz elektromos iV modellt vezessen be.

Kiemelt Partnereink