Gyártók Elektrifikálja szabadidő-autóit a Nissan

Elektrifikálja szabadidő-autóit a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2023.02.17 09:22

Elektrifikálja szabadidő-autóit a Nissan

Fotó: Nissan Global Newsroom

A Nissan a Qashqai, Juke és X-Trail SUV-k mindegyikét elérhetővé fogja tenni tisztán elektromos hajtással, legkorábban 2025-től, mikor már elérhető lesz a lítiumion akkumulátorok új generációja.

A Nissan célja, hogy 2030-ra a globális eladásainak fele származzon teljesen elektromos járművekből, ennek eléréséhez hozzá fogja segíteni a három SUV modell elektrifikálása.

Guillaume Cartier, a Nissan európai vezetője nemrég személyesen nyilatkozott a brit sajtónak a három modell elektrifikálásáról, ami először a vállalat e-Power hibrid rendszerének integrálásával fog kezdődni, majd csak ezt fogja követni az akkumulátoros elektromos hajtás megjelenése. „Az átmenetet okosan csináljuk, először az e-Powerrel, majd az akkumulátoros elektromos hajtással” – fogalmazott.

Az e-Power már bizonyított a Qashqaiban, mely típus európai eladásai tavaly közel 106 ezerre nőttek.

Azonos alapok

Előreláthatóan mindhárom akkumulátoros elektromos Nissan SUV a Renault-Nissan közös CMF platformjának e-autóknak dedikált változatán fog alapulni. A többféle tengelytávú és karosszériaváltozatú modellhez is felhasználható padlólemez van a Nissan Ariya és a Renault Megane E-Tech Electric alatt is.

A tisztán elektromos variánsok az SUV-k új generációjából fognak készülni, várhatóan 2025-2027 között jelennek meg a piacon. A sort az elektromos Juke fogja vezetni.

Az Autocar kiemeli, hogy a Cartier által mondottak arra engednek következtetni, a tisztán elektromos változatok érkezése után is a kínálatban fognak maradni az E-Powerrel rendelkezők.

Ugyancsak spekuláció, de valószínűnek tűnik, hogy a három e-SUV újgenerációs akkumulátorokat fog kapni, ugyanis David Moss, a Nissan európai fejlesztési vezetőhelyettese decemberben erősítette meg, hogy a következő generációs lítiumion akkukra már csak néhány évet kell várni. Ezek vélhetőleg a mainál nagyobb hatótávolságot és töltési sebességet fognak biztosítani.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink