Gyártók E-autóként térhet vissza a Mazda 6?

E-autóként térhet vissza a Mazda 6?

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.20 09:21

E-autóként térhet vissza a Mazda 6?

Fotó: Mazda Press

A Mazda 6 jelenlegi generációja 2012 óta létezik, de mivel a szedánok eladásai lassulnak, és a Mazda inkább a crossoverekre szeretne koncentrálni, a japán autógyártó idén áprilisban befejezi a gyártást hazai gyárában. De talán van egy második élete valamilyen elektromos meghajtással, erre utal egy nemrég benyújtott védjegy- és logókérelem.

Hirdetés

A Mazda beadta a „6e" név-és logókérelmét az Európai Unióban, ami arra utal, hogy az öregedő négyajtós szedán elektromos szedánként térhet vissza. Mind a modellnévre, mind a logóra vonatkozó kérelmeket március 18-án, hétfőn nyújtották be az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalához (EUIPO), és a testület még nem ítélte oda a vállalatnak a kérelmezett jogokat, de ha minden a tervek szerint halad, a következő hónapokban a kérelmeket engedélyezniük kell.

A Mazda jelenleg nem kínál tisztán elektromos autókat az Egyesült Államokban, miután tavaly leállította az MX-30 elektromos akkumulátoros autót a három év alatt kiábrándító, kevesebb mint 1000 darabos eladási számok miatt. Az MX-30 még mindig kapható Európában, többek között plug-in hibrid hatótávnövelő e-autóként, amely egy 830 köbcentiméteres egyrotoros Wankel-motorral tölti fel az akkumulátort menet közben – írja az insideevs.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink