Gyártók Dél-Afrikában épít gyárat a Stellantis

Dél-Afrikában épít gyárat a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2023.03.09 15:23

Dél-Afrikában épít gyárat a Stellantis

Fotó: Stellantis

A Stellantis autógyártó konszern szándéknyilatkozatot írt alá egy járműgyártó üzem Dél-afrikai Köztársaságban felépítéséről. A létesítmény a vállalat első gyártóüzeme lesz az országban.

A Stellantis a befektetések ösztönzésére létrehozott dél-afrikai Iparfejlesztési Vállalattal, valamint a dél-afrikai Kereskedelemi, Ipari és Versenyügyi Minisztériummal írta alá a nyilatkozatot.

A Stellantis célja, hogy 2030-ra évi egymillió járművet értékesítsen Afrika és a Közel-Kelet régiójában, ezen gépkocsik 70 százalékát pedig helyben állítaná elő. Utóbbi célhoz fog hozzájárulni az új üzem, melynek építését 2025-ben fejezik be a tervek szerint.

Dél-Afrika egy jelentős, exportorientált autóiparral rendelkezik. Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Igazgatóság adatai szerint 2019-ben 632 ezer gépjárművet gyártottak az országban, 2021-ben pedig az országok járműgyártási volumen szerinti rangsorában a huszonkettedik helyet foglalhatta el. Dél-Afrikában gyártóüzemmel rendelkezik már többek között a Volkswagen és a Ford.

A Stellantis közleményéből az nem derül ki, hogy új üzemének építési munkálatai mikor kezdődnek, ahogy az sem, hogy milyen járművek összeszerelését fogják Dél-Afrikában folytatni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink