Gyártók Csődközelben a Fisker?

Csődközelben a Fisker?

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.18 11:24

Csődközelben a Fisker?

Fotó: Fisker

Miután a pénzügyi nehézségekkel küzdő Fisker elektromos autógyártó nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy nem biztos, hogy képes lesz folytatni működését, a vállalat most egy amerikai médiajelentés szerint lehetséges fizetésképtelenségre készül.

Hirdetés

A Wall Street Journal bennfentesektől származó értesülései szerint a Fisker szerkezetátalakítási tanácsadókat bérelt fel, hogy segítsenek egy esetleges fizetésképtelenségi kérelem benyújtásában.

A WSJ beszámolóját követően a Fisker e-mailben közölte: „A vállalati politikának megfelelően a Fisker nem kommentálja a piaci pletykákat és spekulációkat. A Fisker azonban gyakran dolgozik külső tanácsadókkal, hogy segítsék a vállalat üzleti tevékenységének irányítását, valamint a stratégiák kidolgozásában és végrehajtásában". A Fisker további tőkebevonásra és egy nagy autógyártóval való stratégiai partnerség megkötésére összpontosít. A vállalat emellett folytatja a kereskedői partnerségi modellre való áttérést Észak-Amerikában és Európában egyaránt.

A nagy autógyártó, amellyel a Fisker tárgyalásokat folytat a befektetésről, állítólag a Nissan. A Reuters hónap eleji jelentése szerint a Nissan és a Fisker közötti tárgyalások előrehaladott állapotban vannak – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink