Gyártók Büntetést kell fizetnie a Teslának

Büntetést kell fizetnie a Teslának

autopro.hu/V.M. | 2023.01.04 08:20

Büntetést kell fizetnie a Teslának

Fotó: Tesla

A dél-koreai versenyügyi hivatal 2,85 milliárd won (2,2 millió dollár) értékű büntetést szabott ki a Teslára, amiért az nem tájékoztatta vásárlóit arról, hogy autói hatótávja lecsökken alacsony hőmérsékleten.

A koreai hatóság szerint a Tesla eltúlozta „az autói egy töltéssel elérhető hatótávolságát, az üzemanyagköltség-takarékosságukat a benzines autókéval összevetve, valamint a Superchargerek teljesítményét” a hivatalos koreai weboldalán 2019 nyara óta megtalálható adatokban.

A hatóság szerint az amerikai elektromosautó-gyártó járműveinek hatótávolsága hideg időben akár 50,5 százalékkal is elmaradhat a honlapon közölttől.

Internetes oldalán a Tesla téli vezetési tippeket kínál. Ezek között van az autó külső energiaforrás használatával felfűtése, valamint az energiafogyasztás mobilapplikációval figyelése, ugyanakkor nem tesz említést a hatótáv hideg időben tapasztalható csökkenéséről – írta meg a Reuters.

2021-ben egy koreai fogyasztó-érdekvédelmi csoport, az Állampolgárok a Vásárlói Szuverenitásért azt közölte, hogy a legtöbb villanyautó hatótávja 40 százalékkal csökken hidegben, mikor az akkumulátorok fűtést igényelnek. A dél-koreai környezetvédelmi minisztériumra hivatkozva azt is közölték, hogy a legnagyobb mértékben a Teslák veszítenek hatótávolságukból.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink