Gyártók Brutális terepjárókkal hódítaná tovább Európát a BYD

Brutális terepjárókkal hódítaná tovább Európát a BYD

autopro.hu/P.B. | 2024.01.23 06:22

Brutális terepjárókkal hódítaná tovább Európát a BYD

Fotó: BYD

Robosztus, igencsak kemény megjelenésű modelleket is exportálna Európába a BYD a kínai cég vezetőségének tervei szerint. Természetesen legalább részben elektromos autókról van szó, amik ráadásul árban is versenyképesek az európai versenytársaikkal.

A BYD két terepjáró – a Yangwang U8 és a Fang Cheng Bao Bao 5 – exportját tervezi az európai piacra. Mindkét modell feltűnő dizájnnal rendelkezik, és – legalábbis Kínában – lényegesen olcsóbb versenytársainál: a csaknem öt méter hosszú Bao 5 körülbelül 40 ezer euróról indul, ezzel olcsóbb például a Ford Broncónál és a Land Rover Defendernél. Az U8 körülbelül 140 ezer euróba kerül, ami ugyan borsosabb ár, de olcsóbb, mint a Mercedes-Benz G-osztály egyes változatai.

A BYD szerint a Bao 5 plug-in hibrid hajtással és 505 kilowatt (687 lóerő) rendszerteljesítménnyel rendelkezik, míg az U8 elektromos hajtása hatótávnövelővel és 49 kilowattórás akkumulátorral 882 kilowatt teljesítményre képes.

Valódi terepjáró

Míg a Bao 5 felszereltsége a megszokott terepes extrákra korlátozódik, addig a körülbelül 5,40 méter hosszú U8-as még néhány extra érdekességet is tud: egy-egy villanymotorral minden keréken nem csak helyben tud fordulni, mint egy tank, hanem oldalra is képes mozogni, ezzel a szűk parkolóhelyekre is befér. Annyira jól zárható, hogy akár fél órát is képes úszni – 3,5 tonnás tömege ellenére.

Az U8 és a Bao 5 európai piaci bevezetése még nem hivatalos, ugyanakkor az U8 legalább egy példánya már úton van Európába - erősítette meg a BYD az Automobilwoche értesülését. A modell a február végi Genfi Autószalon kiállításon mutatkozik majd be.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink