Gyártók Bezárja holland összeszerelőüzemét a Tesla

Bezárja holland összeszerelőüzemét a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.03.19 17:23

Bezárja holland összeszerelőüzemét a Tesla

Fotó: Tesla

Hollandiában, Tilburg városában a Model S és a Model X összeszerelését végzi a Tesla. Ez a két modell azonban megújul, ezért az amerikai gyártási folyamatok is megváltoznak, míg a holland üzem fenntartása a jövőben már nem lesz lehetséges.

A Teslához közelálló forrásokra hivatkozva a holland lapok arról írnak, hogy a Tesla Model S és X megújulása miatt a tilburgi összeszerelőüzem bezár, mégpedig rövidesen, legkésőbb novemberig, amikor az első modellfrissítésen átesett Model S és X kiszállítására sor kerül Hollandiában.

Az összeszerelőüzem bezárása 96 ember munkáját érinti, a hírek szerint már március 18-án értesítették is a megszűnésről a dolgozókat. A Tesla állítólag más területen kínálna állást az érintetteknek: összességében 1500 embernek ad munkát a Tesla Hollandiában, ebből 540-en dolgoznak Tilburg városában. Az összeszerelőüzem mellett fényezőegység és alkatrészraktár is található a helyszínen.

A most bezárásra kerülő gyár 2015-ben nyitotta meg kapuit. 2018-ban 5622 Model S és 2963 Model X került összeszerelésre Hollandiában – azóta előbb a kereslet csökkenése, majd a koronavírus-járvány miatt az éves volumen ettől elmaradt.

Bár a frissítés után külsőleg csak tükrökön lesznek észrevehető változások a Teslákon, a belső változások miatt ugyanúgy új gyártósorokra lett volna szükség Tilburgban is – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink