Gyártók Belerokkan a Boeing a Max-botrányba?

Belerokkan a Boeing a Max-botrányba?

autopro.hu/B.A. | 2020.01.23 09:23

Belerokkan a Boeing a Max-botrányba?

A Boeing szóvivője bejelentette, hogy legkorábban nyár elején kaphatja meg az engedélyeket a 737 Max.

Ez nagyon rossz hír a cég számára és a pénzügyi pozícióját is nagyon rosszul érinti. A repülőgép gyártását már leállították, de várhatóan ez nem lesz elég és újabb hiteleket kell felvenniük – tette hozzá az Equilor Befektetési Zrt. A további csúszás miatt tovább nő a számla, melyet a légitársaságoknak kell fizetniük, amely elemzői várakozások alapján a 10 milliárd dollárt is meghaladhatja.

Belebukott a vezérigazgató is

December végén egyébként azonnali hatállyal lemondott Dennis Muilenburg, a Boeing vezérigazgatója, a cég vezetését David L. Calhoun vette át. A Boeing közleményében azzal indokolta Dennis Muilenburg távozását, hogy helyre kell állítani a hatóságoknak, az ügyfeleknek és a részvényeseknek a cég iránti bizalmát. A fejlemények szerint ez azóta nem sikerült.

A Boeing és vezetőinek hírneve a 737 Max típusú repülőgépek összesen 346 halálos áldozatot követelő két végzetes katasztrófája óta folyamatosan rosszabbodott, s ez a cég és a márka iránti bizalom jelentős megcsappanásával is járt. A balesetekben szerepe volt a 737-es rosszul megtervezett átesésvédelmi rendszerének (MCAS) is.

Nyitókép: instagram.com/boeing/

Kiemelt Partnereink