Gyártók A Rivian R1S és R1T is tölthető mostantól a Superchargeren

A Rivian R1S és R1T is tölthető mostantól a Superchargeren

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.19 06:24

A Rivian R1S és R1T is tölthető mostantól a Superchargeren

Fotó: Tesla Press

A Rivian R1T pick-up és az R1S teljesen elektromos SUV már a Tesla Superchargeren is feltölthető egy külön megvásárolható adapter segítségével.

Hirdetés

A Ford elektromosautó-tulajdonosokhoz hasonlóan a Rivian személyautóinak vezetői is beállhatnak egy olyan Tesla Superchargerhez, amely csak NACS-dugóval van felszerelve, majd csatlakoztathatnak egy hitelesített NACS-CCCS1 adaptert, és a kábelt bedugva az autóba elindíthatják a töltést.

A töltés automatikusan elindul, amennyiben a Rivian mobilalkalmazásban van beállítva fizetési mód. Ez azt jelenti, hogy a Rivian-tulajdonosoknak nem kell telepíteniük a Tesla okostelefonos alkalmazását ahhoz, hogy hozzáférjenek a Superchargerhez.

Az R1S és az R1T gyárilag CCS1 bemeneti nyílással van felszerelve, akárcsak a Ford F-150 Lightning, a Mustang Mach-E és az E-Transit. A Tesla ezzel szemben az Észak-Amerikában értékesített e-autókon az úgynevezett North American Charging Standard (NACS) csatlakozót használja, ezért a nem Tesla e-autó-tulajdonosoknak adapterre van szükségük a Superchargeren való feltöltéshez. A hamarosan megjelenő R2, R3 és R3X gyárilag NACS-bemenettel lesz felszerelve – írja az insideevs.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink