Gyártók A Renault eladja a Nissan-részesedését

A Renault eladja a Nissan-részesedését

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.28 06:16

A Renault eladja a Nissan-részesedését

A Renault március 26-án, szerdán közölte, hogy tervei között szerepel a Nissan-részvények eladása, ami mintegy 2,5 százalékos részesedést jelentett a japán autógyártónak.

Hirdetés

A részvények eladása a Renaultnak akár 362 millió eurót is eredményezhet. Ez a második részvényeladásuk, mivel a Renault 15 százalékra kívánja csökkenteni a Nissan részesedését a körülbelül 43 százalékról, miközben a két cég átalakítja régóta fennálló partnerségét.

A legutóbbi Nissan-részvény eladása része annak a 24,63 százalékos Nissan-tőkének, amelyet a Renault egy francia trösztbe helyezett. Az eladás a Nissan által bejelentett részvény-visszavásárlási program részeként valósul meg – közölte a Renault.

„Ez a tranzakció lehetővé teszi a gyorsabb tőkeáttétel-csökkentést, és támogatja a csoport eltökélt szándékát, hogy visszatérjen a befektetésre ajánlott minősítéshez" – tette hozzá a vállalat. A szövetségük csökkentéséről szóló tavalyi megállapodás részeként a Renault és a Nissan célja, hogy 15 százalékos keresztrészesedést érjenek el.

A Nissan közben befektet a Renault leányvállalatába

A japán Nissan befektet a Renault elektromos járművekkel foglalkozó Ampere egységébe még azután is, hogy a tőzsdei bevezetési tervei meghiúsultak, miközben értékeli a Honda Motorral való partnerségét is a globális elektromosautó-terjeszkedés további kiépítése érdekében. „Globális elektromosautó-szereplők akarunk lenni a világon" – mondta Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat szeretné elmélyíteni a Renault-val való partnerségét – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink