Gyártók A Nissan újraindulásra, a Kia leállásokra készül

A Nissan újraindulásra, a Kia leállásokra készül

autopro.hu/V.M. | 2020.04.24 13:22

A Nissan újraindulásra, a Kia leállásokra készül

Fotó: Nissan Global Newsroom

A Nissan előkészületeket végez, hogy május elején ismét elindulhasson a termelés a spanyolországi gyárában, a Kia viszont áprilisban és májusban kétszer is le fogja állítani kettő hazai egységét.

A Nissan március 13-án szüneteltette a gyártást a barcelonai üzemében. A vállalat május 4-én szeretné ismét megkezdeni a termelést, az ehhez szükséges egészségügyi óvintézkedésekről pedig a helyi menedzsment már megbeszéléseket folytat az üzemi tanácsokkal. Nemrég a Seat is azt közölte, hogy az újraindulást tervezi spanyolországi telephelyein, a Volkswagen konszernhez tartozó márka egységiben azonban már a következő héten el fog kezdődni a munka.

A Nissan egyébként az észak-angliai, 6000 embert foglalkoztató üzemét is újra akarja nyitni, ahol március 17-e óta állnak a gyártósorok. Ezen a héten ötven dolgozót hívnak vissza, hogy tesztelhessék a biztonsági intézkedések helytállóságát. A járművek összeszerelésének megkezdése még várat magára, a pontos időpont nem ismert.

A Kia egyelőre csak átmenetileg indulna újra

Közben a koreai Kia, hogy termelését és készletszintjét a járvány következtében visszaesett kereslethez igazítsa, a szakszervezetekkel egyeztetve kettő hazai egységének leállításáról határozott. A Szöultól délre található Sohari, valamint egy, a Gwangmyeong városában lévő üzemben április 27-től május 10-ig, illetőleg május 22. és 25. között fogják szüneteltetni a termelést – írja a Reuters. Az autógyártó már az előző héten is a leállás elnyújtását fontolgatta három dél-koreai gyárának esetében, ám akkor még csak egy megszakítás nélküli, április 29-ig tartó hosszabbításról volt szó.

Kiemelt Partnereink