Gyártók A jövő héten újraindulnak a Seat spanyolországi gyárai

A jövő héten újraindulnak a Seat spanyolországi gyárai

autopro.hu/V.M. | 2020.04.20 14:22

A jövő héten újraindulnak a Seat spanyolországi gyárai

Fotó: Seat Media Center

Hathetes koronavírus miatti üzemszünetet követően április 27-én ismét el fog kezdődni a gyártás a Seat spanyolországi telephelyein.

Hirdetés

A Volkswagen-csoportba tartozó autómárka Barcelona közelében található három gyártóegységébe, valamint egy kutatás-fejlesztési telephelyére április 27-től, fokozatosan térhetnek vissza a munkavállalók. A kezdeti időszakban érvényben lévő óvintézkedések között fog szerepelni a nagyobb távolság tartása a dolgozók között, illetve a gyártósorok gyakori takarítása is, amik miatt a termelési volumen még el fog maradni az eredeti, normál szinttől.

Az autógyártó egy, a termelésben dolgozó mintegy 11 ezer alkalmazottját érintő, átmeneti elbocsátásról szóló tervet is kidolgozott, ami lehetővé fogja tenni, hogy az újraindulást követő nyolc hét alatt különböző időpontokban térjenek vissza dolgozni.

Ezidáig Spanyolországból több mint 180 ezer koronavírus-fertőzöttről, valamint 19 ezret is meghaladó halálesetről érkezett jelentés, így a világjárvány által harmadik legnagyobb mértékben sújtott országnak tekinthető az Amerikai Egyesült Államok és Olaszország után – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink