Gyártók A Nio a Tesla nyomába ered új tömegpiaci almárkájával

A Nio a Tesla nyomába ered új tömegpiaci almárkájával

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.19 14:26

A Nio a Tesla nyomába ered új tömegpiaci almárkájával

Fotó: Nio

William Li, a Nio vezérigazgatója megerősítette, hogy a kínai elektromosautó-gyártó májusban történő bevezetése előtt az Onvo nevet választotta a gyártó új almárkájához.

Hirdetés

Az Onvo márka a Nio portfólió bővítésének része, amely az ártudatosabb családiautó-vásárlókat célozza meg. Első modellje a Tesla Model Y riválisa lesz, amelyet a tervek szerint 2024 végére szállítanak ki a kínai vásárlóknak. Az Onvo nevet - kínaiul Ledao - a Nio 2022-ben védette le. Eddig a Nio az új márkát Alps néven emlegette – ez egy belső munkacím, amelyet a megalakulás és a debütáló autó, az L60 fejlesztése során használtak.

„A nevet gondosan választottuk ki, és a Nio 2023 második felében véglegesítette az angol és a kínai nevet" - mondta Li. Hangsúlyozta, hogy az Onvo egy „tömegpiaci márka", de „nem egy alsó-középkategóriás márka". Március elején Li azt mondta, hogy az első Onvo olcsóbb lesz, mint a Model Y, és támogatja a Nio szabadalmaztatott akkumulátor-cserélő technológiáját. A név megerősítése azt követően történt, hogy a kínai médiacsatornákra kiszivárogtak kémfotók, amelyek az első modell, az L60 prototípusát mutatják. Ebben a korai szakaszban még nincs hivatalos hír arról, hogy az Onvo márka exportálásra kerül-e az Egyesült Királyságba.A Nio rendszeresen jelezte, hogy más európai országokba való belépését követően az Egyesült Királyság piacára is szeretne belépni, de az érkezés időpontját még nem jelentették be.

Az Onvo egyike a Nio által bevezetésre előkészített két új márkának. A másik, a Firefly belső munkacímen ismert, elsősorban Európának szánt termék. A Firefly a tervek szerint 2025-ben kerül piacra prémium kisautó márkaként. Li jelezte, hogy az Onvo alá pozicionálják majd, és a Mini által kínált kis- és középkategóriás e-autókat célozza meg – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink