Gyártók A Ferrari beszállítója lesz a Samsung

A Ferrari beszállítója lesz a Samsung

autopro.hu/P.B. | 2023.04.12 09:22

A Ferrari beszállítója lesz a Samsung

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari együttműködik a Samsunggal az autóba épített kijelzők fejlesztésében. Az olasz luxusautó-gyártó a jövőben autóiban a dél-koreai vállalat OLED kijelzőpaneljeit fogja beépíteni a járművek infotainment rendszeréhez.

A Ferrari április 11-én bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Samsung Display-jel utóbbi társaság OLED kijelzőpaneljeinek használatáról. „A dél-koreai vállalat egyedi OLED technológiás kijelzőmegoldásokat fejleszt a következő generációs Ferrarikhoz” - mondta Benedetto Vigna vezérigazgató közleményében.

A Ferrari és a Samsung Display vezetői szándéknyilatkozatot írtak alá a dél-koreai Asanban, amelynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. Vigna korábban beszélt arról, hogy mivel a Ferrari az elektromos átállásra összpontosít, a vállalat külső beszállítókat venne igénybe a nem döntő jelentőségű alkatrészek és szoftverek gyártásához. A Ferrari 2025-ben tervezi bemutatni első teljesen elektromos autóját.

A Samsung Electronics divíziója, a Samsung Display tervei szerint több mint hárommilliárd dollárt (több, mint ezermilliárd forint) tervez befektetni az OLED panelek gyártásába Asanban – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink