Gyártók A bajor innováció bölcsőjében készül az iNext

A bajor innováció bölcsőjében készül az iNext

Kuthi Áron | 2019.08.31 15:59

A bajor innováció bölcsőjében készül az iNext

A BMW müncheni fejlesztési és innovációs központjában (Forschung und Innovation Zentrum - FIZ) készül a BMW új generációs, elektromos iNext modellje, illetve más, gyártásba majd csak évek múlva kerülő autója.

A német prémiummárka az i3 és az i8 piacra dobása után itt egy teljesen más osztályú elektromos jármű megalkotására készül. Ez lenne az iNext, ami természetesen SUV lesz, és amelyről már léteznek is kiszivárgott videók. A francia Usine Nouvelle ipari hírportál közzétette a BMW kisfilmjét arról, hogy milyen környezetben, milyen gépek, berendezések segítségével tervezik, gyártják és ellenőrzik a prototípust.

A gondosan álcával bevont modellt ezennel sem ismerjük meg közelebbről, annál inkább betekintést nyerhetünk abba a professzionális könyezetbe, ahol a tervek szerint 2020-ban piacra kerülő iNext születik. A csúcstechnológiás fejlesztőcentrum 100 ezer négyzetméterét akár 850 mérnök is elfoglalhatja, itt egyidejűleg akár hat projekt is folyhat. A prototípus-üzemben karosszériaműhely és 3D-nyomtató részleg is van. teljes körű szimuláció is végezhető, illetve itt készül a modellek digitális ikerpárja is.

Itt modellezik a gyártás minden fázisát, kiküszöbölve a sorozatgyártásban jelentkező hibákat, ütközéseket, fennakadásokat. A FIZ-ben készült egy perces film az Usine Nouvelle oldalára kattintva, a cikk alján tekinthető meg.

A prototípus amúgy már elhagyta a gyárat, ebben a videóban téli környezetben lehet meglesni, és kikövetkeztetni a felépítését, formáját.

Nyitókép: BMW Group

Kiemelt Partnereink