Gyártók Ilyen lesz az új Focus

Ilyen lesz az új Focus

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.11 06:31

Ilyen lesz az új Focus

Bemutatták a vadonatúj Focust, amit legfejlettebb Ford-modellnek szán a gyártó.

Hirdetés

A modell kínálatában először jelenik meg a független első és hátsó futóművekben alkalmazott folyamatos lengéscsillapító vezérlés (CCD) technológia; a kifinomultabb futást biztosító, a rezgéseket csillapító hátsó segédkeret; valamint a Ford által szabadalmaztatott rugótechnológia.

A választható hajtásláncok közt megtalálható a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost egység továbbfejlesztett változata, illetve egy új 1,5 literes EcoBoost benzinmotor is; mindkettőben működik a hengerlekapcsolási technológia. Az új 1,5 és 2,0 literes EcoBlue dízelmotorok takarékosak.

Mindkét EcoBoost motor üzemanyag-fogyasztását és CO₂-kibocsátását egy olyan megoldás is csökkenti, amit a Ford az iparágban elsőként alkalmazott egy háromhengeres blokkban. Ez a technológia automatikusan leállítja az egyik henger működését, amikor a motor nem teljes terheléssel üzemel, például amikor az autó egyenletes sebességgel halad. A rendszer 14 ezredmásodperc alatt, vagyis az emberi pislogásnál hússzor gyorsabban képes lekapcsolni vagy visszakapcsolni egy hengert.

Az új Focus az iparágban először alkalmazott eljárásokkal készül a németországi Saarlouis üzemben. Egy új, 6000 négyzetméteres melegformázó présüzemben munkálják meg az ultranagy szakítószilárdságú bóracél elemeket; ez a létesítmény az iparág első melegformázó gyártósora, ahol a lehető legjobb hatékonyság érdekében teljesen automatizálták a késztermék szedését.

A Ford most alkalmazza először az új lézerhegesztéses technológiát, ami gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban működik, és erősebb hegesztési varratok létrehozására képes. Ugyancsak a Focus gyártási folyamatában jelenik meg először a trifokális lézerforrasztási eljárás, ami 60 milliméter/másodperc sebességre képes, ezenkívül tisztább, erősebb és precízebb kötéseket hoz létre a tetőidom és az oldalsó karosszériaelemek között.

Kiemelt Partnereink