Szolgáltatók Magyar minibuszt tesztel a BKV

Magyar minibuszt tesztel a BKV

autopro.hu/P.B. | 2024.06.14 10:23

Magyar minibuszt tesztel a BKV

Fotó: BKV Facebook

Mercedes-Benz alapokra épült, de a végszerelése Debrecenben történt annak a minibusznak, amit a BKV június közepétől kezdve több mint három hétig tesztel. A Reform S City típusú jármű Budapest több külvárosában is kipróbálható lesz.

Hirdetés

2024. június 14. és július 10. között Budapesten lehet kipróbálni egy Reform S City típusú minibuszt! A közel egy hónapos tesztidőszak alatt a jármű hétköznapokon a kelet-pesti régióban (Rákosmente), munkanapokon kívül pedig Újpesten és Óbudán közlekedik majd – adta hírül a BKV a közösségi médiában.

A tesztelésre átvett jármű akadálymentes része a hátsó ajtónál található, kerekesszékkel és babakocsival ott lehetséges csak a felszállás. A busz az alábbi vonalakon normál menetrendben közlekedik, ezért más tesztbuszoktól eltérően nem ingyenes vele az utazás.

Az autóbusz

  • június 14-én, 20-án, 21-én és 27-én a 269-es,
  • június 15-én, 16-án és 23-án a 219-es,
  • június 17-19-e között a 275-ös,
  • június 22-én a 121-es,
  • június 24-26-a között és 28-a és 30-a között a 297-es vonalakon közlekedik.

A tesztbusz esetleges meghibásodása esetén a megszokott BKV minibusz közlekedik helyette. A jármű a BudapestGO applikációban nyomon követhető. A jármű júliusi vonalkiosztásról későbbi időpontban ad tájékoztatást a BKV.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink