Elemzések Fordulat: nőttek az újautó-eladások hazánkban

Fordulat: nőttek az újautó-eladások hazánkban

autopro.hu/P.B. | 2024.03.01 12:43

Fordulat: nőttek az újautó-eladások hazánkban

Fotó: Pixabay

Februárban jelentősen nőttek az újautó-eladások Magyarországon, ennek köszönhetően már éves szinten is pluszban van a piac 2023-hoz képest. Hosszú idő után állhat növekedésre a magyar újautó-piac.

Hirdetés

Februárban 10.732 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami jelentős, 10,3 százalékos növekedés a tavalyi februárhoz képest – derül ki Datahouse adataiból. A februári számoknak köszönhetően 2024-ben az éves eladások is pozitív tartományba kerültek – 18.771 új autót adtak el, négy százalékkal többet, mint 2023 első két hónapjában.

Mint ismert, 2023-ban az Európai Unióban egyedülálló módon zsugorodott az újautó-piac Magyarországon, igaz, a teljes évet tekintve „csak” három százalék volt a visszaesés.

A mostani kedvező adatok még mindig jelentősen elmaradnak nemcsak a csúcstól, hanem a koronavírus-járvány előtti utolsó évtől, 2019-től is. Akkor 11.227 autót helyeztek forgalomba újonnan februárban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink