Gyártók Jövőre érkezhet a BYD második európai gyára

Jövőre érkezhet a BYD második európai gyára

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.09 15:19

Jövőre érkezhet a BYD második európai gyára

Fotó: BYD

A kínai BYD autógyártó, 2025-ben egy második összeszerelő üzem építését fontolgatja Európában, mondta május 9-én, csütörtökön Michael Shu európai ügyvezető igazgató.

Hirdetés

Michael Shu elmondta, hogy a BYD 2030-ra vezető elektromos járműgyártóvá szeretne válni Európában. A BYD tavaly decemberben közölte, hogy Magyarországon építene egy elektromosautó-gyárat, és ezzel az első nagy kínai autógyártóvá válna, amely gyártóbázissal rendelkezik Európában. Shu a BYD részéről akkor beszélt erről, amikor a kínai elnök öt év után első európai körútjának harmadik és egyben utolsó állomásán Magyarországra látogatott. Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével Kína fontos kereskedelmi és befektetési partnerévé vált, ellentétben néhány más európai uniós országgal.

A politikai kapcsolatok befektetésekké alakultak, mivel a kínai akkumulátor- és elektromosjármű-gyártók megkezdték a magyarországi gyártást. Arról egyelőre nem árultak el információt, hogy melyik országban épülne fel az új gyár – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink