Techtogether Könnyen vették az akadályokat a Techtogether dobogósai

Könnyen vették az akadályokat a Techtogether dobogósai

Rezi-Kató Eszter | 2024.05.09 12:18

Könnyen vették az akadályokat a Techtogether dobogósai

Fotó: Szammer Nikolett

Május 8-án, szerdán lezárult a Techtogether versenye, a vállalati különdíjasok után jöttek az összetett verseny nyertesei. Az első három helyezettel sikerült röviden beszélnünk arról, hogyan élték meg ezt a sűrű két napot.

Hirdetés

A harmadik helyezésért járó 150 ezer forintos díjat a StudentTechLab ELTE vihette haza. A csapat elmondta, hogy nekik más jellegű nehézséggel kellett főleg megküzdeniük, hiszen nem a feladatok jelentették az igazi kihívást, hanem az, hogy sok új tagot kellett beszoktatni a csapatba, hiszen a régi motorosok már kikoptak, így történt egy kis vérfrissítés a csapat életében.

Ők nyerték el az SMC Hungary különdíját is, így ezt is emelték ki a számukra legkevesebb nehézséget okozó feladatnak, mivel volt olyan hallgatójuk, aki foglalkozott PLC programozással, illetve az msg Plaut Hungary feladatában a régi hallgatókra is tudtak még számítani.

A második díj mellé 250 forintot zsebelhetett be a BME Motorsport, akik a feladatokat változatosnak értékelték, de megterhelőnek is, hiszen két nap alatt rengeteg feladat volt besűrítve, valamint az előre küldött feladatokkal is sokat kellett foglalkozniuk.

Számukra nehézségek okozott, hogy arányaiban túl sok volt az olyan feladat, amit az elektronikai csoportjukra kellett bízni, ezért ez nehezítette a feladat elosztását. Szívesen látnának több gépészeti problémát, ami mérnökibb megoldást igényel. Nagyon büszkék a kuplungszerelőikre, akik ügyesen abszolválták a feladatot, emellett a leggyorsabb hibátlan megoldással teljesítették ezt az akadályt.

A 2024-es Techtogether Automotive Hungary győztese a BME FRT lett, akiket 500 ezer forintos fődíjjal jutalmaztak meg a sikeres eredményeikért.

A csapat kiemelte, hogy az idei szervezés nagyon jól működött, nekik például közel is voltak a vállalati feladatok, könnyebben megtalálták őket, illetve jó visszajelzést kaptak a cégektől is. Nem ritka, hogy a rendezvény pont egy zh-időszakba csúszik bele, de most ez sem szólt közbe.

Az őszihez képest a csapat úgy értékelte, hogy az őszi versenyhez képest most kevesebb előre kidolgozandó feladatot kaptak, így most inkább a helyszíni feladatmegoldások voltak fókuszban. Fontosnak tartották, hogy minden feladatra készüljenek, illetve mindenről készüljön egy dokumentáció és egy prezentáció, a feladat csak ezek elkészültével tekinthető késznek. A feladatokat érdekesnek találták, nem értékelték túl nehéznek sem, kiemelve az SMC Hungary feladatát, amit a legjobbnak éreztek. Ez külön öröm volt számukra, hiszen bevallásuk szerint az őszi versenyen nagyon rosszul sikerült nekik, így most helyre tudták hozni. Szintén kiemelték az Efaflex feladatát is, amit nagyon gondolkodósnak értékeltek és kételyekkel távoztak, hogy jól sikerült-e megoldaniuk a feladatot, de pozitív visszajelzéseket kaptak, valamint a különdíjat is sikerült elnyerniük.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink