Elemzések A társkereséskor sem mindegy, milyen autónk van

A társkereséskor sem mindegy, milyen autónk van

autopro.hu/P.B. | 2020.09.26 08:20

A társkereséskor sem mindegy, milyen autónk van

Fotó: Daimler Media

Érdekes felmérést készített a Click4Reg, melyből kiderül, hogy egy népszerű társkereső alkalmazásban melyik modellek segítik a találatot, és melyek nem. Az talán nem okoz meglepetést senkinek, hogy az élen egy Mercedes-Benz, egész pontosan a Mercedes-Benz C-osztály végzett, az viszont már lebont néhány előítéletet, hogy a harmadik legnépszerűbb autó a Tinderen a Volkswagen Polo.

Hirdetés

A Click4Reg felmérésében azt kutatta, hogy a népszerű társkereső applikáción, a Tinderen melyik autók a legnépszerűbbek, és melyek azok, amikkel sokkal kisebb az esély párt találni. A felmérés Nagy-Britanniában készült, egyrészt megkérdeztek 4375 embert arról, hogyan viszonyulnak a társkeresőn az autós képekhez, másrészt a kutatók létrehoztak egy női és egy férfi profilt, ahol 150 jobbra vagy balra húzás után mindig profilképet cseréltek. A képen minden esetben ugyanaz a nő vagy férfi volt látható egy adott autó mellett.

A mobilapplikációs felmérés szerint a Mercedes-Benz C-osztály a legnépszerűbb autó, ezt háromszázból 218 ember vonzónak találta. A második a Land Rover Range Rover Sport 213 egyezéssel, míg a harmadik helyre a Volkswagen Polo futott be, amit háromszázból 210-en találtak vonzónak.

A népszerű autók közé tartozott még a BMW 3, a Volkswagen Golf, Mini Cooper és az Audi A3. Ezek esetében is háromszázból 196 és 204 között volt az egyezések száma, tehát a társkeresők kétharmada ezeket a modelleket is megfelelőnek találta.

Még a legkevésbé népszerű autó is tetszett a többségnek

A legrosszabb eredményt a Toyota Yaris érte el, ám még ebben az esetben is a többség jobbra húzta (azaz kedvelte) a kutatók profilját, igaz, rendkívül szűk ez a többség, hiszen háromszázból 151 embernek tetszett a kép. A második legrosszabb a Hyundai i10, a harmadik pedig a Nissan Micra lett, 157 és 166 pozitív reakcióval.

A nők számára a Mercedes-Benz C-osztály, a Land Rover Range Rover és a BMW 3 volt a három legnépszerűbb modell, míg a férfiak a Range Rovert, az Audi A3-ast és a Volkswagen Polo-t kedvelték a legjobban.

Számít az autó

A 4375 megkérdezett ember 11 százaléka egészen biztosan nagyobb eséllyel kedveli az olyan profilokat, ahol az illető egy „jó autóval” pózol, 24 százalék pedig lehet, hogy így tenne. Szintén érdekes, hogy a megkérdezettek 12 százaléka nem találkozna olyan emberrel, akinek régi, vagy „rossz” autó van a profilján, és további 33 százalék lehetséges, hogy mégis a randi mellett döntene.

A megkérdezettek 22 százaléka biztosan, 47 százaléka talán megkérné egy ismerősét, hogy készíthessen egy közös fotót az autójával, hogy így növelje a Tinder-profiljának népszerűségét.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink