Elemzések Nincs annyi Tesla-kötvény, amit a piac ne szívna fel

Nincs annyi Tesla-kötvény, amit a piac ne szívna fel

autopro.hu/Sz.K. | 2018.03.21 10:30

Nincs annyi Tesla-kötvény, amit a piac ne szívna fel

Már-már zúgolódnak a befektetők, hogy nem jutnak elég Tesla-értékpapírhoz. A gyártónak jól jön a pénz, ettől viszont még nem fog több kötvényt a piacra önteni.

Hirdetés

546 millió dollár értékű kötvényt dobott piacra néhány hete a Tesla, amit a Model Y és Model S járműveinek lízingjeiből befolyó összegekkel fedez. A gyártó igencsak magas hozamokkal kecsegtetett, az akár 2,9 százalékos hozamok gyorsan meggyőzték a befektetőket. Olyannyira, hogy a kibocsátott kötvényeknek akár tizennégyszerese is gazdára talált volna.

– Ehhez még hozzáadódott Elon Musk varázsa mondta el John Kertschner, a Janus Henderson Investors, 360,5 milliárd dollárt mozgató befektetési tanácsadó vállalat egyik vezetője. – Ez még könnyebbé teszi az eladásokat.

Az ügyes pénzügyi húzás azért fontos a Tesla finanszírozásában, mivel az utóbbi időben kérdőjelek gyűltek fel a tömegpiacra szánt Model 3 gyártásának felfuttatása körül. A Barclays elemzői szerint a vállalatnak idén nagyjából 4,2 milliárd dollárra lesz szüksége a működéshez, így nem csoda, hogy az autógyártó a jövőben eszközfedezetű értékpapírok rendszeres kibocsátását tervezi.

A Tesla már korábban is gyakori értékpapír-kibocsátónak számított, hiszen fejlődő vállalatként egyre több tőkét igyekszik bevonni. A Tesla-papírokat a befektetők is kedvelik, annak ellenére, hogy az elérhető hozamok egyre kisebbek.

Kiemelt Partnereink