Beszállítók Új, hatékonyabb dízelmotor mutattak be

Új, hatékonyabb dízelmotor mutattak be

autopro.hu/P.B. | 2024.03.05 14:18

Új, hatékonyabb dízelmotor mutattak be

Fotó: Cummins

A Cummins bemutatta az eddigi leghatékonyabb dízelmotorját: az új X15 megfelel a legfrissebb károsanyag-kibocsátási szabványoknak. A motort elsősorban Észak-Amerika piacaira szánják.

Megőrizve a hagyományos megbízhatóságot és az alacsonyabb működési költségeket, amelyek az X15 első verziójának 1998-as bevezetése óta elégítik ki a sokszínű ügyfélkör igényeit, a következő generációs, fejlett dízel X15 az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését és az üzemanyag-hatékonyság növelését célozza.

A motort úgy tervezték, hogy képes legyen megfelelni a jövőbeli károsanyag-kibocsátási előírásoknak 2027 után is anélkül, hogy jelentős architektúraváltásra lenne szükség. Ez a befektetés segít a vállalatnak megőrizni technológiai vezető szerepét a következő évtizedben, miközben továbbra is finanszírozza a hidrogén- és alternatív tüzelőanyag-motorok, valamint az akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás hajtásláncok jövőbeli kutatását és fejlesztését.

Az X15 architektúra szíjhajtású, nagy teljesítményű, 48 voltos generátort és utókezelő fűtési megoldást alkalmaz, amelyet az egyre szigorúbb emissziós szabványokhoz optimalizáltak. A Cummins dízelmotor-portfóliójához igazodva az új X15 akár 20 százalékban biodízel-keverékeket és 100 százalékban megújuló dízel keverékeket is képes használni. Az új motort New York államban gyártja a Cummins – írja a Green Car Congress.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink