Beszállítók Túl van a nehezén a Schaeffler

Túl van a nehezén a Schaeffler

autopro.hu | 2015.12.01 12:16

Túl van a nehezén a Schaeffler

Aggódva figyeli az autóipari beszállító a kínai fejleményeket. Az ottani visszaesés más sok német céget érintett az elmúlt hónapokban. Ez a hullám elérte a frankföldi Schaefflert is.

Az autóipari beszállítócég, a Schaeffler annak ellenére tartja bevételi terveit Kínában, hogy ott egyre nagyobb a visszaesés. – A negyedik negyedévben örömteli folyamatok zajlanak Kínában, amilyen gyorsan jött a recesszió, olyan gyorsan kezd elmúlni – vélekednek vállalati körökben. Az októberben tőzsdére lépett csapágygyártó cég arra számít, hogy a következő hónapokban egyre jobbak lesznek a kínai üzleti kilátások. Az ipari szereplők arra számítanak, hogy növekedési pályára állhat az ország – írta a német automobilwoche.de szaklap.

Schaeffler: több mint három milliárd eurós (kb. ezer milliárd forint) értékesítés az elmúlt három hónapban

A kedvező hírek jó hatással voltak a Schaeffler részvényeire is, 3,78 százalékkal, 14,15 eurós (kb. 4400 forint) szintre emelkedtek. A golyós és görgős csapágyakat gyártó vállalat a harmadik negyedévet követően már az élénkülés egyértelmű jeleit tapasztalja. A kínai autógyártók csökkenő termelése korábban hatással volt a Schaefflerre is. Az autóipari részleg kínai értékesítési számai kissé csökkentek, de konkrét számokat még nem ismertettek a harmadik negyedévről.

A kibocsátási botránynak nem volt hatása

A Volkswagen kibocsátási botránya még nem éreztette hatását a Schaeffler termelésében. A cég forgalma 3,25 milliárd euró (kb. 1014 milliárd forint) volt a harmadik negyedévben, ez értékesítési mutatók 7,1 százalékkal javultak az előző év hasonló időszakához képest. A magasabb kutatás-fejlesztési kiadások ugyanakkor árnyalták a konszolidált mutatókat.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler vezetője elégedett az elért eredményekkel és fenntartja az az előrejelzését, hogy a 2015-ös teljes évi adatok 4-5 százalékos árbevétel-növekedést mutatnak majd.

Kiemelt Partnereink