Beszállítók Reagált a Schaeffler felvásárlási ajánlatára a Vitesco

Reagált a Schaeffler felvásárlási ajánlatára a Vitesco

autopro.hu | 2023.10.18 13:17

Reagált a Schaeffler felvásárlási ajánlatára a Vitesco

Fotó: Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies Group AG igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága a tőle elvárható gondossággal, a Vitesco Technologies valamennyi érdekeltjének – beleértve az összes részvényest, valamint a vállalatot és annak munkavállalóit – érdekeit szem előtt tartva értékeli a Schaeffler AG által a Vitesco Technologies összes forgalomban lévő részvényére tett önkéntes nyilvános vételi ajánlatot, továbbá a két vállalat Schaeffler által kezdeményezett egyesülését.

Az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tudomásul veszi azokat az aggodalmakat, amelyek a Vitesco Technologies részvényeseiben és a munkavállalók képviselőiben a Schaeffler önkéntes ajánlatának bejelentése óta felmerültek. Ezek az aggályok a felajánlott ár és a Vitesco Technologies esetleges fúziót követő kilátásai köré csoportosulnak – írja közleményében a vállalat.

Sikeres az elektromos átállás

2021-es tőzsdei bevezetése óta a Vitesco Technologies megalkuvást nem tűrve hajtja végre a teljes mértékben saját forrásokra támaszkodó transzformációs stratégiáját, hogy az elektrifikáció éllovasává váljon, és a legjobb úton jár a rövid, közép és hosszú távú céljainak maradéktalan teljesítése felé.

Globálisan a Vitesco Technologies a legnagyobb hajtáslánc-gyártók közé tartozik, és az iparágat sújtó jelentős nehézségek ellenére folyamatosan javította a nyereségességét. Sikeresen futtatta fel az elektrifikáció üzletágát, a villamosítási megoldások értékesítése 2022-ben meghaladta az 1 milliárd eurót.

A 2022-es pénzügyi év során realizált több mint 10 milliárd eurós villamosítási megrendelésállomány a vállalat jövőbeli nyereséges növekedési pályájának garanciája. Az utolsó negyedévben beérkezett megrendelések 90 százaléka villamosítási termékekhez kapcsolódott. Ez egyértelműen mutatja, hogy az elektromobilitásra való átállás egyre jelentőségteljesebb, és a következő években ez lesz a növekedés fő hajtóereje. Az elektrifikációs üzlet várhatóan 2024-re válik nyereségessé. A Vitesco Technologies 2026-ra 5 milliárd eurós árbevételt céloz meg a villamosítási megoldásaival, ezen megrendelések 100 százalékát a vevők már előre lekötötték.

A Vitesco Technologies erős tőkepiaci teljesítményt ért el, a 2021-es tőzsdei bevezetése óta a főbb indexeket és a versenytársakat felülmúlva. Csak 2023-ban, még a Schaeffler ajánlatának bejelentése előtt, 39 százalékkal emelkedett a Vitesco Technologies részvényeinek árfolyama. A Vitesco Technologies egyértelműen jó úton halad afelé, hogy az értékteremtés a részvényesei számára hosszú távon is biztosított legyen.

Független vizsgálatot fognak folytatni

A Vitesco Technologies felügyelőbizottsága most egy független testületet hozott létre a Schaeffler nyilvános vételi ajánlatának értékelésére. Ez a különbizottság kizárólag a felügyelőbizottság olyan tagjaiból áll, akik semmilyen formában nem köthetők a Schaefflerhez.

Az ajánlat értékelése során az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság Különbizottsága meg fogja határozni, hogy a Schaeffler által a Vitesco Technologies részvényeseinek felajánlott prémium pénzügyileg megfelelő-e valamennyi részvényes számára, figyelembe véve a vállalat értékét és a nyereséges növekedés perspektíváját egy olyan piacon, amely óriási lehetőségeket hordoz magában. A Vitesco Technologies részvényeseire gyakorolt pénzügyi következményeken túl azt is értékelni fogják, hogy a Schaeffler által tervezett egyesülés hogyan befolyásolja a vállalat stratégiai céljainak megvalósítását és a vállalat munkaerő-állományát.

Az ajánlatra vonatkozó, a német értékpapír-vásárlási és felvásárlási törvény (Wertpapiererwerbs- und Übernahmegesetz, WpÜG) 27. szakaszában foglalt rendelkezéseknek megfelelő módon indoklással, valamint a részvényeseknek szóló ajánlással ellátott nyilatkozatot, a Schaeffler által közzétételre kerülő ajánlati dokumentum átfogó és alapos értékelését követően teszik közzé a testületek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink