Beszállítók Meghamisíthatta a teszteredményeket Japán legnagyobb biztonságiöv-gyártója

Meghamisíthatta a teszteredményeket Japán legnagyobb biztonságiöv-gyártója

autopro.hu/V.M. | 2020.10.13 17:22

Meghamisíthatta a teszteredményeket Japán legnagyobb biztonságiöv-gyártója

Fotó: Facebook/AutolivInc

Az amerikai Joyson Safety Systems autóipari beszállító japán üzletága állítólag meghamisította biztonsági öveinek teljesítményadatait és az előírásoknak nem megfelelő minőségű termékeket szállított megrendelőinek.

Hirdetés

A hírt először a Nikkei üzleti napilap közölte meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A lap értesülései szerint a japán közlekedési minisztérium már felszólította a vállalatot, hogy nyújtson be egy belső vizsgálatról készült jelentést, emellett jelezte az autógyártóknak, hogy készüljenek visszahívásokra.

A Joyson Safety Systems jelenleg Japán legnagyobb biztonságiöv-gyártója, 40 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat korábban felvásárolta a csődöt jelentett japán Takata légzsákgyártó fő üzletegységét – írja a Reuters.

Amennyiben helytállóak a Nikkei értesülései, a Takatáét követően egy újabb olyan, biztonsági felszereltséggel kapcsolatos botrány robbanhat ki, ami a szigetországhoz kapcsolódik. A Takata hibás légzsákjai miatt 2013-ban kezdődtek visszahívások, és a mai napig csak az USA-ban 41 millió járműben rendelték el a légzsákok cseréjét.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink