Beszállítók Közösen fog alternatíva után kutatni a Bridgestone és a francia kormány

Közösen fog alternatíva után kutatni a Bridgestone és a francia kormány

autopro.hu/V.M. | 2020.09.22 11:23

Közösen fog alternatíva után kutatni a Bridgestone és a francia kormány

Fotó: Facebook/Bridgestone

A francia kormány néhány héten belül tárgyalóasztalhoz fog ülni minden, a Bridgestone észak-franciaországi gyárának bezárásában érintett féllel, hogy megvitassák az alternatív forgatókönyveket.

Előző héten érkezett a hír, hogy a gumiabroncs-gyártó a kapacitás alacsony kihasználtsága miatt bezárná a Bethune-ban található üzemét. A francia kormány brutálisnak nevezte a cég tervét, és jelezte, hogy megoldást keresnek a munkahelyek megőrzésére, miközben a japán vállalatot is alternatívák kutatására szólították.

Agnes Pannier-Runacher, a francia gazdasági miniszter a gyárban tett látogatása után nemrég közölte, hogy megegyeztek a Bridgestone-nal arról, hogy két-három héten belül egyeztetésbe kezdenek, azért hogy megvizsgálják milyen lehetőségeik vannak a bezárás elkerülésére.

A francia állam már leszerződött az Accenture tanácsadó vállalattal, hogy az mérje fel az alternatív lehetőségeket – számolt be a Reuters.

A 863 embert foglalkoztató létesítmény fő termékei az alacsony profilú gumiabroncsok. Napi termelési kapacitása 17 ezer abroncs.

Kiemelt Partnereink