Beszállítók Karosszériaépítő üzletágat alapít a thyssenkrupp

Karosszériaépítő üzletágat alapít a thyssenkrupp

autopro.hu/P.B. | 2021.03.03 12:22

Karosszériaépítő üzletágat alapít a thyssenkrupp

Fotó: thyssenkrupp

Az elmúlt hónapokban még arról szóltak a hírek, hogy melyik üzletágától hogyan szabadulna meg a thyssenkrupp, ám nem elég, hogy végül idén egyik szegmenst sem kellett eladni, még új részleget is alapít a német vállalat.

Hirdetés

Falk Nüßle, a thyssenkrupp új üzletágának vezérigazgatója úgy véli, hogy ezzel a lépéssel a thyssenkrupp gyorsabban tud reagálni a piaci változásokra, valamint az autópari üzletág egységesen tud fellépni. Nüßle szerint a vállalat a klasszikus összeszerelésben és a sorozatgyártásban is megfelelő kompetenciával tud dolgozni.

Az új részleg már most rendelkezik elegendő megrendeléssel a következő hónapokra. Ezeket részben az elektromos átállásnak köszönheti a vállalat. Ahogyan Nüßle fogalmazott, a részleg kapott ígéretes megrendeléseket az elektromobilitással összefüggésben.

Német hangsúly

Az új részlegnek öt üzeme van Németországban, további hat pedig külföldön. Összesen 2300 ember dolgozik a thyssenkrupp karosszériagyártó üzletágában, közülük kétezer Németországban.

A vállalat ügyfelei is alapvetően német autógyártók, mint például a Mercedes-Benz, a BMW, a Porsche vagy az Audi, de ott találjuk köztük a Jaguar Land Rovert és a Teslát is – írja az Automobilwoche.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink