Gyártók Európában teszteli elektromos teherautóját a Mercedes

Európában teszteli elektromos teherautóját a Mercedes

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.08 06:17

Európában teszteli elektromos teherautóját a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Trucks

Idén nyáron a Mercedes-Benz Trucks az eActros 600 két sorozatgyártás közeli prototípusát egyhetes tesztútra küldi több mint 20 európai országba. A modell a vállalat elektromos hosszú távú teherautója, amely 2024 végén kerül sorozatgyártásba.

Hirdetés

A Mercedes-Benz Trucks a tervezett útvonallal kapcsolatban „a vállalat történetének legnagyobb tesztútjáról" beszél. A két sorozatközeli akkumulátoros elektromos teherautó két szériagyártású prototípusa egyenként több mint 13.000 kilométert fog megtenni 40 tonna összvontatási tömeggel. Az „eActros 600 European Testing Tour 2024" elnevezésű tesztút kiindulópontja június 11-én Frankfurt lesz. A vállalat a pontos útvonalat a rajt időpontja körül kívánja bejelenteni.

Maga a gyártó a túrával adatokat kíván gyűjteni az elektromos teherautó fogyasztásáról és felhasználási lehetőségeiről a legkülönfélébb körülmények között, hogy a későbbiekben jobb tanácsokat tudjon adni az ügyfeleknek. Ezzel egyidejűleg a stuttgarti székhelyű vállalat természetesen arra törekszik, hogy felkeltse az érdeklődést elektromos zászlóshajója iránt.

Annak bizonyítására, hogy az eActros 600-zal lehetséges az országhatárokon átívelő, hosszú távú szállítás, a túra kezdeményezői csak nyilvános állomásokon akarnak tölteni. A jármű hatótávolsága 500 és 600 kilométer között van – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink