Beszállítók Huszonhat milliárd forintból bővítette tatai üzemét a japán rugógyártó

Huszonhat milliárd forintból bővítette tatai üzemét a japán rugógyártó

MTI | 2019.10.31 11:27

Huszonhat milliárd forintból bővítette tatai üzemét a japán rugógyártó

A tatai ipari parkban átadták a japán rugógyártó NHK Spring Hungary második üzemcsarnokát, a 26 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővült az üzem területe.

A japán vállalat 2016 szeptemberében nyitotta meg tatai gyárát, első európai termelőüzemként. A beruházás értéke 11 milliárd forint volt, amelyhez a magyar állam 886 millió forintos támogatást nyújtott. A társaság nyolchektáros területet vásárolt a tatai ipari parkban, amelyen első ütemben egy 12 ezer négyzetméteres csarnokot építettek fel.

Ciráki György, a vállalat általános ügyeinek menedzsere elmondta, az új üzemmel a jelenlegi 260 fős dolgozói létszám a teljes kapacitás elérésekor 100 munkavállalóval bővül. Az első ütemben felépült 12 ezer négyzetméteres csarnok mellé most egy 24 ezer négyzetméteres üzemet építettek.

Számos nemzetközi gyártónak beszállítója

Az NHK Spring tatai üzemében lengéscsillapító rugókat és a gépkocsik futóművének felfüggesztéseit összekötő stabilizátor rudakat gyártanak. Fő vevőik közé tartozik a Volkswagen csoport, a Renault-Nissan, a Toyota és a Ford.

A vállalat termékeit 100 százalékban exportra készíti. A 2019 márciusában véget érő pénzügyi évben árbevétele elérte a 2,5 milliárd forintot.

A japán NHK Spring 1939 óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 20 ezret. Termékeik között megtalálhatók az autóipari rugók, a vasúti alkatrészek, a beléptető rendszerek, a parkolóházak rendszerei és a számítástechnikai alkatrészek.

Kiemelt Partnereink