Beszállítók Hiába adta el liftüzletágát, még mindig bajban van a thyssenkrupp

Hiába adta el liftüzletágát, még mindig bajban van a thyssenkrupp

autopro.hu/P.B. | 2020.05.04 14:20

Hiába adta el liftüzletágát, még mindig bajban van a thyssenkrupp

Fotó: MTI

Nehéz anyagi helyzete miatt 2019 végén jelentette be a thyssenkrupp, hogy eladja a liftüzletágát. A több jelentkező közül végül az Advent-Cinven-RAG konzorcium vásárolta meg 17,2 milliárd euróért. Az összeg viszont csak júniusban érkezik meg a céghez, ám a koronavírus-járvány okozta válság miatt addig is állami támogatásra van szüksége a vállalatnak a biztos túléléshez.

Egy belső levél szerint a liftüzletágból származó bevétel ellenére jóval kisebb lesz a thyssenkrupp mozgástere, mint azt előzetesen várták. A koronavírus-járvány okozta válság jelentősen megviseli a vállalatot, mely ismét komoly bajba került, de nyártól helyzete javulását reméli – derül ki a levélből.

A thyssenkrupp nehéz helyzetét az autóipari bevételek csökkenése illetve elmaradása okozza. Ahogyan arról már az autopro.hu is írt, 2020 első negyedévében hatalmas mértékben csökkent az újautó-eladások száma szerte Európában és a világban.

Állami segítség a vállalatnak

A Reuters szerint április végén egymilliárd eurós kölcsönt kapott a thyssenkrupp a német állami KfW banktól. A kölcsön szeptemberben jár le, a lényege tehát, hogy a liftüzletág eladásából származó bevétel megérkezéséig támogassa a vállalatot.

A thyssenkrupp az elmúlt években számos vezetőváltáson esett át, az autóipari megrendeléseinek visszaesésével pedig nehéz helyzetbe került, amit a koronavírus-járvány tetőzött. A cég vizsgálja az ipari megoldások üzletágának eladását is.

Kiemelt Partnereink